Новости

08 ФЕВ
Соопштение

Почитувани корисници, Ве известуваме дека поради настанатата енергетска криза со зголемените цени на електрична енергија вклучително и препораките на Владата но и зголемената фактура за наплата на уличното осветлување, екипите на ЈПКДИ Кратово со цел заштедување на финансиските средства започнаа со вградување на SWITCH тајмери на уличното осветлување во градското подрачје со што е воспоставен половичен режим на работа со главна цел - заштеда на електрична енергија во ноќните часови. Улично осветлување ќе има секој ден од 17:30- 02:00 часот по полноќ со прекин од 02:00-04:30 часот и со повторно вклучување од 04:30- 06:00 часот. Бидејќи се работи за тест период во кој е можно да се појави дефект на мрежата, се замолуваат сите корисници да имаат разбирање. За дополнителни информации Ви стоиме на располагање секој работен ден од 07:30 часот до 15:30 часот на телефонски број: 031/488-074 или на електронската адреса: jp.kratovo@yahoo.com. Со почит, ЈПКДИ Кратово

29 СЕП
Соопштение

Овластено лице за посредување при остварување на правото на слободен пристап до информации од јавен карактер во ЈП за комунални дејности и инфраструктура ,,Кратово" Кратово е назначено лицето: Катерина Tрајковска тел: 031/488 074 контакт е-mail: jp.kratovo@yahoo.com

21 ЈУЛ
Соопштение

Јавен оглас бр.03/2021 и пријава за вработување.​ Огласот може да го погледнете на следниот

линк


04 МАР
Соопштение

Се известуваат граѓаните, за јавен оглас

повеќе информации